— Proizvodi

Palmino ulje i palmina mast


Palmino ulje je najviše i najčešće korišćeno ulje širom sveta , koje se koristi kao sirovo i rafinisano. Prirodno je crvenkaste boje zbog visokog sadržaja beta karotena.

U Evropi se najčešće koristi u rafinisanom obliku i najčešći je sastojak u prehrambenoj industriji. Često se kombinuje sa drugim uljima i mastima, te zajedno određuju sadrzaj masnih kiselina i funkcionalnost krajnjeg proizvoda.

Zbog neutralnog mirisa i ukusa palmino ulje smatra se idealnim za termičku obradu namirnica. Svoju široku primenu palmino ulje našlo je u konditorskoj industriji.

Palmino ulje i zdravlje

Palmino ulje već hiljadama godina koristi se i u jestive i zdravstvene svrhe. Dobija se iz mesnatog dela ploda uljane palme. Globalna proizvodnja palminog ulja – kao i potražnja za njim – sve više raste. Po obimu proizvodnje, ono je na drugom mestu u svetu, posle sojinog.

Važi za kvalitetno, stabilno ulje bogato vitaminima i mineralima. Obiluje vitaminima A i E, kao i beta-karotenom i likopenom. Osim toga, sadrži antioksidanse sitosterol i skvalen, fenolnu kiselinu i flavonoide. U poređenju s drugim vrstama biljnih ulja, palmino sadrži oko 50 % zasićenih masnih kiselina, 40% mononezasićenih i 10% polinezasićenih masnih kiselina.

Naša osnovna delatnost je prodaja i distribucija palminog ulja i palmine masti.

Pružamo Vam kompletnu logističku podršku prilikom isporuke svih frakcija palminog ulja direktno sa plantaža do Vaše fabrike.

Naš tim će Vam obezbediti logistiku i isporuku do željenog mesta, a svojim savetima pomoći da kupite najkvalitetnije proizvode na evropskom tržištu.